Audioguide

Ghid audio pentru nevazatori: introducere

Ghidul audio pentru nevazatori reprezinta o inovatie tehnologica de ultima generatie in domeniul materialelor ajutatoare si de reabilitare pentru nevăzători si persoane cu dizabilitati de vedere. Acesta este menit sa detecteze si sa comunice locatia fizica a unui obiect prin utilizarea sunetului pentru a ii ghida pe utilizatori in deplasarea cu usurinta la locul de munca cat si acasa.  Ghidul audio pentru nevazatori doreste sa confere incredere utilizatorilor, permitand persoanelor nevazatoare si celor cu dificultati de vedere sa aiba o viata cat mai activa si mai independenta posibil. Imbunatatiti-va in mod radical metoda de recuperare folosind aceasta noua tehnologie. Ghidul audio pentru nevazatori reprezinta un instrument puternic care permite incluziunea sociala completa celor care se confrunta cu deficiente de vedere sau persoanelor nevazatoare. Cititi in continuare mai multe detalii despre noul nostru sistem navigational pentru birou/casa care permite persoanelor nevazatoare sau cu dificultati de vedere sa se miste in voie, in siguranta si in mod independent atat la birou cat si acasa.

Privire Generala

Ghidul audio pentru nevazatori reprezinta un ajutor pretios in deplasarea prin birou, acasa, sau prin curte. Pledam pentru mentinerea si imbunatatirea abilitatilor de orientare si mobilitate, intrucat acestea sunt esentiale pentru a te putea descurca pe cont propriu; Ghidul audio pentru nevazatori este un instrument extraordinar de invatare si recuperare pentru cei cu deficiente de vedere, cei care si-au pierdut vederea sau cei care se vad nevoiti sa se familiarizeze cu lumea inconjuratoare pe care nu o mai pot vedea. Este un ajutor pentru cei care au fost lipsiti de vedere pe parcursul intregii vieti. Incercati acest mod relaxant de a localiza diverse lucruri si a va descurca in spatiu cu usurinta. Chiar si persoanelor care pot vedea li se pot intampla accidente in locuri pe care le cunosc. Transformati-va biroul sau caminul intr-un spatiu inteligent, unde comoditatea, independenta, si siguranta sunt un plus. Imbratisati-va angajatii, prietenii sau rudele cu deficiente de vedere sau nevazatoare. Pastrati talentele deosebite in compania dumneavoastra prin intermediul acestei noi solutii tehnologice.

Ce avantaje prezinta ghidul audio pentru nevăzători?

 • Trăiți o viata mai independenta si bucurati-va de incluziune sociala atat la birou cat si acasa.
 • Optimizati locul de munca pentru a creste productivitatea si a mari gradul de incredere.
 • Localizati articole obisnuite de la birou sau din caminul dumneavoastra, precum copiatorul, aeroterma, masa din sala de conferinte, medicamentele, condimentele, CD-urile cu muzica, si practic orice.
 • Anuntati obstacole de genul unui scaun care nu a fost asezat la locul lui sau o usa deschisa.
 • Identificati animalele de companie si musafirii, atata vreme cat poarta un element de identificare.
 • Raspundeti la usa si manevrati ferestrele si jaluzelele de la distanta. Vizitatorii care nu poarta elemente de identificare trebuie sa isi spuna numele.
 • Indicati usile si ferestrele care nu sunt inchise.
 • Furnizeaza posibilitatea de a controla temperatura in camera cat si cea de a citi temperatura exterioara.
 • Pasiti in gradina si mirositi florile. Veti putea sti unde sunt trandafirii, dar aveti grija la spini, ghidul Vision nu va poate ajuta sa ii detectati.
 • Va semnaleaza daca vreunul din arzatoarele aragazului a ramas aprins.
 • Veti sti daca s-a produs vreo scurgere sau daca a refulat vasul de toaleta.
 • Mai mult, ghidul audio pentru nevazatori va furnizeaza cea mai sigura cale de iesire si ia legatura cu autoritatile in cazul unui incendiu.

Elementele sistemului de ghidaj pentru nevazatori:

 • Un dispozitiv de comanda (controller): pe care il purtati la incheietura sau la curea. Introduceti in dispozitiv un cod care corespunde unei anumite locatii sau unui anumit obiect. Se defineste o ruta de deplasare catre locatia respectiva, care va este comunicata auditiv prin intermediul unei casti pe care o purtati in ureche.
 • RFID (dispozitive de recunoastere a elementelor de identificare): contin elemente de identificare care corespund fiecare unei locatii specifice plasata pe o raza de un picior patrat. Aceste dispozitive vor fi instalate in podea si utilizate pentru ghidajul pas cu pas si din camera in camera.
 • RFID Elemente de identificare (tags): sunt elemente individuale de identificare atasate manerelor, butoanelor, telecomenzilor si altor obiecte pe care doriti sa le identificati. Aceste elemente pot fi oricat de detaliate doriti, de ex., se pot pune etichete pe flacoanele de medicamente sau pe sticlutele cu condimente.
 • Module pozitionale (modules): comunica pozitia dumneavoastra si furnizeaza punctul de plecare pentru ruta de deplasare.Pot fi purtate la glezna, pe cap, sau pe/in pantofi. Cu doua asemenea module, unul in fata si altul in spate, puteti primi informatii detaliate privind directia dumneavoastra.
 • O minicasca fara fir: este purtata pentru a putea primi semnalele audio necesare pentru urmarea rutei de deplasare sau in alte scopuri. Veti auzi sunete discrete care va vor instiinta ca sunteti pe ruta corecta sau cuvinte care va anunta diverse obstacole precum o usa inchisa.
 • Programul aferent Blind Guide: liantul dintre toate aceste elemente. Codurile locatiilor comunicate de elementele de identificare sunt inregistrate in acest program, acesta fiind mijlocul prin care toata informatia este transmisa si utilizata pentru realizarea corespondentelor intre coduri si locatii, pentru deplasare si comunicare.

Componentele optionale ale ghidului audio pentru nevazatori pentru deplasarea la birou/acasa si caracteristicile privind securitatea:

 • Senzorul de miscare: Plasati un senzor de miscare langa usile de acces si pe caile de acces pentru a semnala sosirea vizitatorilor.
 • Senzor de pierderi de apa: Plasati-l sub chiuveta, masina de spalat vase, boiler, sau vasul de toaleta. Preintampinati astfel erori si accidente si fiti intotdeauna la curent atunci cand e nevoie de o interventie.
 • Detectori de fum: Imbinati siguranta cu confortul. Ghidul audio va contacta autoritatile in caz de nevoie si va va furniza cea mai sigura ruta de evacuare.
 • Fante de aer conditionat cu termostat: Fiti constient de temperatura din camera si controlati-o. Schimbati temperatura din camera stand comod pe canapea sau la birou.

 

Preluare de pe site-ul http://blindguide.com/
Traducerea Ecaterina Ramboi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s