„Simte Arta” la Festivalul „George Enescu” 2013

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană are plăcerea să anunţe că timp de aproape o lună ne puteţi găsi în cadrul Festivalului „George Enescu“, la Muzeul Naţional de Artă al României cu o reproducere a tabloului Portretul lui George Enescu realizat de Corneliu Baba. Lucrarea se găseşte în Sala Auditorium a muzeului şi poate fi văzută toată luna septembrie, de miercuri până duminică între orele 11.00-19.00. Lucrarea este o transpunere în altorelief ce poate fi explorată tactil, alături de o vioară adevărată, destinaţia acestor obiecte fiind completarea experienţei persoanelor nevăzătoare.

IMG_0256
Elementele din tabloul original au fost adaptate pentru a facilita perceperea lor de către persoanele nevăzătoare, fiind redate cu ajutorul volumelor şi al diferitelor texturi (materiale textile pentru îmbrăcămintea maestrului, lemn pentru vioară, metal pentru corzi etc.).

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană, iniţiatoarea proiectului Simte Arta, îşi propune ca prin organizarea de vizite şi ateliere interactive să permită persoanelor cu nevoi speciale să cunoască poveştile din spatele operelor de artă.

Obiectivul proiectului Simte Arta este să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi la patrimoniul muzeal, prin realizarea de exponate tactile (altoreliefuri, mostrare, reproduceri), destinate în special persoanelor cu dizabilităţi de vedere, şi prin accesibilizarea fizică a spaţiilor expoziţionale (rampe, lize, covoare tactile etc.).

Acest exponat împreună cu alte douăzeci, expuse în Bucureşti, Timişoara şi Braşov, sunt realizate cu sprijinul Fundaţiei Orange.

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange se situează în centrul acţiunilor filantropice corporative şi a politicii de responsabilitate socială ale Orange România. Proiectele filantropice reprezintă o modalitate de a demonstra şi de a pune în practică valorile brandului Orange.

Ţintele principale vizate de către Fundaţia Orange sunt detectarea şi tratamentul precoce al deficienţelor de auz în încercarea de a limita consecinţele dizabilităţilor respective, integrarea persoanelor cu deficienţe de văz, de vorbire şi de auz în comunitate facilitând accesul acestora la educaţie, la cultură şi la sănătate.

Contact:

Florentina Stroe – Manager de proiect „Simte Arta”, Tel: 0723.823.315, florentina.stroe[@]procivic.ro
Laura Nilă – Asistent de proiect, Tel: 0730.377.457, laura.nila[@]procivic.ro
Runa Zaharia-Irimescu – PR manager, voluntar ADU – runa.zaharia[@]procivic.ro
Dan Patzelt – Preşedinte ADU, Tel: 0722.594.485, dan.patzelt[@]procivic.ro
http://procivic.ro
https://simtearta.wordpress.com/

Runa Zaharia-Irimescu
PR Manager
Asociatia pentru Dezvoltare Urbana
http://www.ProCivic.ro
Telefon: 0749204221

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s