Simte arta

Va invit sa participati activ la proiectul „SIMTE ARTA” si sa va promovati proiectele si evenimentele care au drept subiect Arta (muzica, film, teatru, pictura etc.) pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, auditive, vizuale si persoanelor care sufera de autism sau de Sindromul Down.

Prin aceasta actiune, dorim sa facilitam accesul persoanelor cu dizabilitati la programele si evenimentele dedicate lor avand ca tema arta.

Simte Arta este un jurnal al actiunilor voastre, o baza de date utila atat persoanelor cu dizabilitati, cat si ONG-urilor si firmelor care intreprind astfel de actiuni.

Puteti sa va postati direct mesajele pe facebook, noi preluand informatiile si pe blog.
http://www.facebook.com/pages/Simte-Arta/123403747701925
https://simtearta.wordpress.com/
Sau puteti sa ne scrieti direct la simtearta@procivic.ro, iar noi vom publica materialele trimise atat pe blog cat si pe facebook.

Simte arta, pe langa aceasta baza de date, generaza si alte actiuni, subproiecte, care faciliteaza accesul persoanelor cu dizabilitati in lumea artistica, astfel incat sa folosim arta atat ca mijloc de terapie, cat si ca mijloc de divertisment.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, organizam proiectul Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati în muzeele din Bucuresti. In parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul National al Taranului Roman, am demarat in lunile mai-octombrie 2012 acest proiect, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul isi propune sa faciliteze accesul persoanelor cu dizabilitati la institutiile de cultura din Bucuresti, prin cresterea vizibilitatii nevoilor acestora si dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.
În cadrul proiectului vor fi organizate 15 vizite gratuite pentru aproximativ 250 de persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa si la Muzeul National al Taranului Roman.
Vizitatorii vor avea la dispozitie ghidaj specializat, interpreti mimico-gestuali, exponate în bazorelief si informatii despre expozitii în limbaj Braille. De asemenea, vor fi organizate 6 ateliere de creativitate si creatie pentru copiii cu nevoi speciale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s