Simte Arta 2012 – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati in doua muzee din Bucuresti

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa și Muzeul Național al Țăranului Român, demarează în lunile mai-octombrie 2012 proiectul Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati în două muzee din Bucuresti, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul işi propune să promoveze şi să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi la instituţiile de cultură din Bucureşti, prin creşterea vizibilităţii nevoilor acestora şi dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.
În cadrul proiectului vor fi organizate 15 vizite gratuite pentru aproximativ 250 de persoane cu dizabilităţi şi insoţitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa. Vizitatorii vor avea la dispoziţie ghidaj specializat, interpreţi mimico-gestuali, exponate în bazorelief şi informaţii despre expoziţii în limbaj Braille. De asemenea, vor fi organizate 6 ateliere de creativitate și creație pentru copiii cu nevoi speciale.
Persoanele interesate să participe la vizite sau la atelierele de creativitate și creație sunt rugate să ne scrie la adresele: anda.becut@procivic.ro sau ioana.ceobanu@procivic.ro.
Parteneri:
Asociația Națională a Surzilor din Romania (ANSR) filiala București, Asociația Nevăzătorilor din România (ANR), ASCHF-R (Asociația de Sprijin a Copiilor cu Dizabilități din România), Asociația Virafilms, Asociația Pro-E.C.T., Centrul Școlar Elena Doamna Focșani, Centrul Școlar Nr. 3.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s